ХУМАНИTAРНИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „КОСТА МАНОЈЛОВИЋ“

У петак, 2. децембра 2016. године, са почетком у 19.00 часова у Концертној дворани Центра за културу Смедерево одржаће се хуманитарни концерт ученика Музичке школе „Коста Манојловић“ у Смедереву, са циљем да се сакупи новац за отплату хармонике њиховог друга Милета Ђурђевића.

На концерту ће се извести инструменталне соло-тачке, наступиће камерни састави, оркестри, етно и соло-певачи. Програм обухата више музичких стилова, од класичне музике, све до забавних музичких нумера. Цена улазнице је 150,00 динара.

Миле Ђурђевић је ученик другог разреда средње Музичке школе „Коста Манојловић“ у Смедереву, на одсеку хармонике. У току ниже музичке школе на такмичењима класичне хармонике освојио је многобројне прве награде на различитим домаћим и светским такмичењима. Само у прошлој школској години победио је на Републичком такмичењу музичких школа у својој категорији. Поред тога, освојио је и 1. награду у категорији комбиновани дуо, 1. место на светском интернет такмичењу, 1. награду на 13. Међународном такмичењу „Звездане стазе“ у Крагујевцу, као и 1. награду на Интернационалном такмичењу хармонике „Акордеон арт“ у Сарајеву. Као ученик прве године, поред успеха на такмичењима хармонике, остварио је  одличан успех са просеком 5.00.

Милетова породица је у изузетно тешкој финансијској ситуацији. Оба родитеља су незапослена, старија сестра је на Факултету музичких уметности у Бања Луци, а млађа сестра, такође таленат за музику, ускоро ће кренути истим стопама као брат и сестра.

Куповином карата за овај концерт обезбедиће се новац којим ће се отплатити Милетова хармоника која му је преко потребна за вежбање и даље напредовање и омогућиће се његово учешће на такмичењима светског ранга 2017. године.

Позивамо вас да подржите ову хуманитарну акцију, да сви заједно покажемо племенитост и помогнемо овом талентованом младићу на чији рад, залагање и успехе можемо да будемо поносни.

За све даље информације обратите се Музичкој школи „Коста Манојловић“ (026 4622534, mskos1@mts.rs) или Центру за културу Смедерево (4624-815, centar@sdkultura.org.rs).

Важна напомена: од присуства на коцерту важније је да се карте купе. Такође, хуманитарној акцији се можете прикључити и накнадном уплатом новца. Отворен је рачун за помоћ Милету Ђурђевићу: 170001040123900002, UniCredit Bank Srbija a.d.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *