КИДС ФЕСТ И ДОБРИЦА У БИОСКОПУ

Овог викенда (12. и 13. новембар) очекује нас богат и узбудљив филмски програм у Биоскопу Центра за културу.

У оквиру највећег дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТ, који се по 12 пут одржава широм Србије, под слоганом Филмујмо у ритму среће,  биће приказана два наслова, по један из КИДС програма намењеног деци од 4 до 12 година и Тин програм за децу узраста од 12 до 18 година.

Цртани филм „Чудовиштанце Моли“ приказиваће се у суботу и недељу у термину од 17.00 сати. То је прича о чудовиштанцету које креће у авантуру проналажења својих родитеља који су га заборавили.

Документарни филм „Пловидба кроз време: Пут живота“, дело награђиваног филмског продуцента, сценаристе и редитеља Теренса Малика, приказиваће се од 18.30 сати. Ово остварење је право уживање за све љубитеље фантастичних филмских покретних слика, снажних визуелних приказа и најамбициознији пројекат чувеног Малика. Малик је радио више од 30 година на овом документарном филму. Он је написао и режирао ово остварење које слави Земљу – од рођења универзума до његовог коначног распадања.

У вечерњем термину од 20.00 сати бићемо на српском говорном подручју, где нас очекује премијера домаћег филма редитеља и сценаристе Срђе Пенезића „Име: Добрица, презиме: непознато“, жанровски окарактерисаног као бајка за одрасле. Филм говори о дечаку кога су још као бебу напустили родитељи и прати га како одраста и како се носи са лажима и манипулацијама свакодневног живота са чистим срцем и наивношћу која прераста у мудрост. Лик Добрице тумачи вечити дечак југословенског филма Славко Штимац. У осталим улогама су Хана Селимовић, Мирјана Јоковић, Богдан Диклић, Бојан Димитријевић, Рада Ђуричин, Бранислав Лечић, Милан Цаци Михајловић, Владислава Милосављевић, Миодраг Радовановић, Рената Улмански, Сергеј Трифуновић и други.

Цена улазнице за биоскоп је 200 динара.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *