КОНЦЕРТ ГРУПЕ STRAY DOGG

Носталгичан indie звук, танкоћутне песме на енглеском и сјајну енергију на музичку сцену Центра за културу Смедерево доноси нам београдски бенд Stray Dogg у петак 14. октобра!

У оквиру музичког програма Центра за културу Смедерево у петак, 14. октобра, у Концертној дворани, одржаће се концерт групе Stray Dogg. Овај бенд предвођен кантаутором Душаном Страјнићем, настао је 2011. године. До данас су објaвили три студијска албума – „Almost“ 2011, „Fire’s Never Wrong“ 2012. и „Come Along Wind“ 2015. године. Бенд је свирао на свим већим фестивалима у региону, попут Exita, Lake Festa, Каставског културног лета, Love Festa, Sea Rock фестивала, Americana Night фестивала, Миксер фестивала, Cinema City фестивала, Индиректа, MENT-a… али пред распродатим салама на својим солистичким концертима у „Американи” и Великој сали Дома омладине Београд, малој сали Лисинског (Загреб), као и КИЦ „Будо Томовић“ у Подгорици, Feedback у Нишу… Свирајући меланхолични indie rock, привукли су пажњу и иностраних извођача, па су тако уследиле и сарадње са америчким кантаутором Девендром Банхартом (песма „Time“), као и Лисом Ханиган са којом су снимили обраду песме „Courting Blues“ („Attic Session“). Stray Dogg, као један од пионира новог Американа таласа, наставља да свира по Србији и региону, али и да пробија те границе, свирајући ове године своје прве турнеје по остатку Европе.

Средином октобра 2015. године петочлани београдски састав Stray Dogg објавио је трећи студијски албум „Come Along Wind“, тачно три године од успешног и хваљеног „Fire’s Never Wrong“. Дужу дискографску паузу између албума („Almost“ 2011, „Fire…“ 2012) група је прекинула објављивањем осам нових песама, које Душана Страјнића и бенд на више начина приближавају свету који су својом музиком дефинисали Elliott Smith и Nick Drake.

„Come Along Wind“ може да буде седење у четири зида и разговор док се проблем не реши или бар покушај комуникације када речи недостају. За неког другог, ова музика и стихови ће бити чисти ескапизам и путовање у непознато… Оне који музику слушају затворених очију неке од ових песама могле би да одвуку чак и на тамну страну. Ово је и албум о болу, одласку, покушају да се преболи и да се живи даље, али и себично уживање у малим стварима. Дукат и даље у својим песмама ужива у природи, верује у снагу љубави која може да излечи и надахне, али и пати када она изгуби смисао и када се претвори у заточеништво.

Концерт почиње у 20.30 сати, а цена улазнице је 250 динара.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *