СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ 129. СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ

Свечано отварање 129. по реду манифестације „Смедеревска јесен“ одржаће се у Малом граду Смедеревске тврђаве 9. септембра, са почетком у 20.00 часова.

Ове године наш град има част и задовољство да угости реномиране уметнике из Београда. Након традиционалног предавања кључа града деспоту Ђурђу Бранковићу, односно кратког игроказа у којем ће талентовани омладинци из позоришта ПАТОС оживети дух средњовековља и подсетити на зидање Тврђаве, лик деспотице Јерине, грожђе и вино као симбол града на Дунаву, смедеревска публика имаће прилику да ужива у модно-кореографском спектаклу „Златна нит“ чији су аутори Емилија Ковачевић и Ђорђе Макаревић.

У чудесном споју аутентичности ручно рађених костима Емилије Ковачевић, рађених у нео-етно стилу са асоцијацијом на српску средњовековну баштину, и кореографски упечатљивих ефеката који су настали као плод оригиналности Ђорђа Макаревића, првака балета Позоришта на Теразијама, истакнутог кореографа и режисера, овај модно-кореографски спектакл спаја српску народну традицију, веровања и обичаје са свевременском причом о животу и судбини, при чему музички и светлосни елементи у прелепом амбијенту некадашњег двора деспота Ђурђа доприносе очарајавућем утиску.

Дођите да заједно прославимо отварање манифестације „Смедеревска јесен“, осетимо лепоту девојки Смедеревки и доживимо слободу уметности која оплемењује срца!
Добро дошли у Смедерево!

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *