ДАНАС НАМ ЈЕ СЛАВА, СВЕТИ ИЛИЈА И 34. ГОДИШЊИЦА ПОСТОЈАЊА И РАДА!

svetiilijaЦентар за културу Смедерево (раније Дом културе) је установа културе основана 2. августа 1982. године под покровитељством Скупштине општине Смедерево. Под именом Центар за културу Смедерево послује од априла 2001. године, а од исте године почиње и да слави своју славу Светог Илију. Добитник је највишег друштвеног признања града Смедерева, Светосавске повеље за област културе, 1996. године.

Осим својих редовних активности које се одвијају у простору Центра за културу Смедерево, ова установа даје техничку и логистичку подршку свим осталим организацијама и установама при реализацији њихових програма. Период активног рада у установи се поклапа са позоришном сезоном, од почетка октобра до краја јуна месеца. Јул, август и септембар су предвиђени за реализацију програма на отвореном, које највећим делом чине манифестације и фестивали који се одвијају на пет главних градских локација: Винском граду, улици Краља Петра Првог, Дунавском кеју, Тргу и Смедеревској тврђави. Центар за културу је међутим, алтернативна локација за све програме који не могу да се изведу под отвореним небом у случају лоших временских услова.

Центар за културу Смедерево је установа која ради 360 дана у години. Нерадни дани су Бадњи дан и Божић, Велики петак и Ускрс.

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *