exPERIMEnt у Центру за културу Смедерево

Центар за културу Смедерево носилац је пројекта exPERIMEnt са којим је установа аплицирала на конкурс Министарства културе и информисања Републике Србије за доделу средстава у области  културних делатности деце и за децу и младе. Будући да је пројекат добио подршку Министарства културе и информисања, на различитим локацијама у граду (шеталиште поред Дунава, Градски трг, кафићи, улице) се током јула спроводи анимација која обухвата поделу рекламног материјала, аудио и играчку анимацију, вежбе покрета, позоришну анимацију, са циљем подстицања интересовања за пројекат и укључивања заинтересованих у планиране активности.

Пројекат exPERIMEnt намењен је деци и младима од 7 до 27 година. Реализација пројекта подразумева радионице у трајању од десет дана, од 18. до 28. августа, у Смедереву, као и три једнодневна гостовања у три града Србије. Рок за пријаве је 15. август, а заинтересовани се могу пријавити електронским путем, попуњавањем пријаве на званичном сајту Центра за културу Смедерево, као и на билетарници Центра за културу.

Пројектом је предвиђено да млади, различите старости и интересовања,  најпре говоре о људском понашању које су искусили, насталом услед деловања традиције, средине, вере, медија, емоционалне некултуре, школе, породице… Идентификовани искуствени проблеми се потом се претачу у покрет и игру и представљају средини.

Рад са групом кроз радионице биће вођен системом физичких вежби, задатих ситуација, вежби поверења, акције и реакције, импровизације и спонтаности. Главни инструмент рада је тело, које кроз покрет и тeк по који глас, ствара, освешћује сваког учесника у групи, простору и безговорној комуникацији. То је процес чији је главни резултат позоришни наступ који ће се реализовати 28. августа на Градском тргу, а у случају кише у  Центру за културу Смедерево.

Идејни творци пројекта су Драгица Ранковић-Веселиновић, референт образовног програма у Центру за културу Смедерево и Анђелија Тодоровић, професор, кореограф и инструктор Студија балета Центра за културу Смедерево. Стручни сарадници у пројекту су Невена Ракочевић, у области глумачке едукације, Даница Араповић, асистент кореографа и Јелена Јовић Стевановић, у области играчке едукације.

Почетак активности у оквиру радионица биће званично најављен на конференцији за новинаре која ће се одржати 18. августа са почетком у 12 сати.

Пројекат ex PERI MEnt

PRIJAVA za exPERI MEnt

PRIJAVA za exPERI MEnt volonteri

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *