ПАТОСИНЕМА! 4

Четврту годину заредом грађани и посетиоци Смедерева имају прилике да уживају у филмском пикнику под називом ПАТОСИНЕМА!, који организује омладинско позориште ПАТОС.
Биоскоп увек младог и слободног духа бесплатно приказује филмове различитих жанрова током лета у дивном амбијенту Дунавског парка у Смедереву. Уз лампионе, пикник ћебад и добру атмосферу, љубитељи седме уметности и ове године очекују различита
филмска остварења.
Под слоганом „Култно лето“, ПАТОСИНЕМА! ће приредити мали омаж великанима домаћег филма Драгану Николићу и Велимиру Бати Живојиновићу, а посетиоце очекује 6 култних остварења ова два глумца. Поред ових филмова, већ традиционално, на репертоару се налазе и најновија опстварења популарних јапанских анима, али и програм уведен прошле године под називом „Цинема Фресх“, у оквиру којег се приказују први филмови домаћих младих аутора, па тако ове године се могу погледати филмови „Варвари“ (режија: Иван Икић) и „Одумирање“ (режија: Милош Пушић).
Пројекције су заказане сваког четвртка и петка у 21.00 и трајаће све до 26. августа. ПАТОСИНЕМА! 4 је уједно и део програма „Културно лето“ и реализује се уз подршку Града Смедерева и Центра за културу Смедерево. Улаз на све пројекције је слободан.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *