:::ВАЖНО:::ОБАВЕШТЕЊЕ:::КОНЦЕРТ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ СМЕДЕРЕВО ВЕЧЕРАС У 21.00 САТ

Због најављених падавина у вечерњим сатима на подручју Смедерева и неуобичајено хладног времена за ово доба године принуђени смо да, због извођача и публике, КОНЦЕРТ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ, планиран за вечерас у Малом граду Смедеревске тврђаве, одржимо у Великој дворани Центра за културу Смедерево у истом термину (почетак у 21.00 сат).

А како је било синоћ на концерту Репрезентативног оркестра Гарде Војске Србије и Дувачког оркестра Армије Републике Македоније, прочитајте на сајту Министарства одбране Републике Србије: http://www.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=9809

16.07.2016.
Концерти војних оркестара у Смедереву

Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије и Дувачки оркестар Армије Републике Македоније одржали су вечерас концерте на смедеревском Градском тргу.

Уз препознатљиве звуке „Марша на Дрину“, Репрезентативни оркестар Гарде започео је дефиле смедеревском улицом Краља Петра, а многобројни грађани аплаузом су поздрављали традиционалне корачнице и маршеве. Дефиле је завршен нумером „Стани, стани Ибар водо“ на главном градском тргу, побравши симпатије окупљене публике.

Под диригентском палицом потпуковника Драгана Димитрова и мајора Небојше Стојиљковића, оркестар Армије Републике Македоније приредио је грађанима Смедерева незаборавни концерт на коме су се мелодије из популарних фимских хитова, као што су „Ратови звезда“, „Династија“, Добар, лош, зао“, смењивале са песмама из македонског националног репертоара. Соло деонице македонских војних музичара окупљени грађани наградили су аплаузима, а највеселији део публике на вечерашњем концерту били су најмлађи становници Смедерева.

Љубитељи добре музике и сутра ће у Смедереву имати прилике да уживају у заједничком наступу Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и македонског Дувачког оркестра од 21 час у Великој дворани Центра за културу Смедерево. На вечери посвећеној филмској музици, под диригентском палицом Војкана Борисаљевића наступиће и Ана Софреновић, Бети Ђорђевић, Јадранка Јовановић, Дејан Цукић, Мина Лазаревић, Ивана Кнежевић, Урош Кованџић (виолина), Небојша Дугалић, Мирјана Стојановић, Игор Первић, Слободан Стефановић, Драган Вујић Вујке и Душица Новаковић.

http://www.mod.gov.rs/

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *