ФЕСТИВАЛ ВОЈНИХ ОРКЕСТАРА У СМЕДЕРЕВУ 16. и 17. јула

У склопу богате летње културне понуде у Смедереву током предстојећег викенда, 16. и 17. јула, као новина за Смедерево, али и јединствени музички догађај у Србији, одржаће се Фестивал војних оркестара. Програм који ће се реализовати  у суботу, 16. јула, обухвата наступ Оркестра Гарде Војске Србије дуж улице Краља Петра Првог и на Градском тргу од 19 сати и концерт Дувачког оркестра Армије Републике Македоније који ће, наступити на Градском тргу са почетком у 20 сати.

Други дан музичког фестивала, недеља 17. јул, биће у знаку концерта филмске музике. Мелодије које памтимо из остварења домаће и светске и кинематографије међу зидинама Малог града Смедеревске тврђаве оживеће Уметнички ансамбл Министарства одбране Репулике Србије „Станислав Бинички“ под диригентском управом Војкана Борисављевића. О атрактивности програма говори и најаваљено учешће извођача препознатљивих по свом раду у свету музичке и драмске уметности. Као вокалне солисте публика ће на сцени у Малом граду моћи да види и чује Ану Софреновић, Небојшу Дугалића, Јадранку Јовановић, Игора Первића, Дејана Цукића, Бети Ђорђевић, Мирјану Стојановић, Слободана Стефановића, Мину Лазаревић, Драгана Вујића Вујкета, Ивану Кнежевић и Душицу Новаковић. Као солиста на виолини наступиће Урoш Кoвaнџић. Вече оплемењено нотама филмских нумера обогатиће и заједнички наступ српског и македонског оркестра.

Водитељи програма су Ана Софреновић и Небојша Дугалић.

Улазнице за концерт филмске музике по цени од 200 динара за места на трибинама и 150 динара за места на столицама могу се купити на Билет сервису Центра за културу Смедерево, од 10.00 до 20.00 сати сваког радног дана.

На сам дан концерта (17. јула), улазнице се могу купити од 15.00 до 19.00 сати, на Билет сервису Центра за културу Смедерево, кao и на улазу у Мали град Смедеревске тврђаве од 19.00 до 21.00 сат.

Покровитељи фестивала су Министарство одбране Републике Србије и Град Смедерево, а програм се одвија у организацији Центра за културу Смедерево.

У случају кише програми ће се одржати у Великој дворани Центра за културу Смедерево у наведним терминима.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *