КОНЦЕРТ ПЈЕВАЧКЕ ДРУЖИНЕ СВЕТЛАНЕ СПАЈИЋ

Pjevacka-druzina-Svetlane-Spajic-foto-A.Leko_

Пјевачка дружина Светлане Спајић наступиће у среду, 11. маја 2016. у 20.00 сати у Центру за културу у Смедереву. Програм концерта обухвата традиционално српско певање.

Овај вокални састав, под сигурним вођством Светлане Спајић, а чије су чланице: Миња Николић, Драгана Томић, Зорана Бантић и Јована Лукић, светску репутацију почиње да стиче већ од самог оснивања, 2009. Заштитни знак групе је интензивно певање, као и богат репертоар, који укључује многе готово заборављене вокалне технике и старе традиционалне форме; ганге, ојкалице, потресалице, певање „на глас”, ова група представља у најпрестижнијим концертним дворанама (Concertgebouw, Wiener Konzerthaus) и фестивалима широм Европе (Rasa, WOMEX…), а место је нашла и у представи Роберта Вилсона Живот и смрт Марине Абрамовић. Група је 2012. објавила албум Сив соколе (Мултимедиа 2012), а затим је изашао албум који је дружина снимила с чувеном певачицом из Црнуће – Олгом Красојевић (WMAS, 2015).

Концерт Пјевачка дружина Светлане Спајић одржаће се у Концертној дворани Центра за културу.

Улазнице по цени од 350 динара могу да се купе на билетарници Центра за културу. Резервације и продаја на телефоне 4624-815 и 064/8295345 (Билет сервис).

FacebookTwitterGoogle+Share

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *